ua en ru

Кубів: на митниці мають працювати уповноважені економічні оператори

Кубів: на митниці мають працювати уповноважені економічні оператори Фото: Степан Кубів

МЕРТ підтримує спрощення митних процедур

Уповноважені економічні оператори мають відповідати за максимальне дотримання балансу інтересів бізнесу та держави на митниці. Про це 25 травня під час засідання уряду заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми наполягаємо на складенні концепції впровадження системи державного контролю, пов'язаного з переміщенням товарів через кордон за принципом єдиного вікна",- заявив Кубів.

Окрім того, у МЕРТ наполягають на запровадженні практики роботи уповноважених економічних операторів, метою діяльності яких буде максимальне дотримання балансу інтересів бізнесу і держави щодо сприяння міжнародної торгівлі та встановлення партнерства з підприємствами, які відповідають критеріям законності, прозорості, професійності, надійності та безпеки.


"Міністерство економіки підтримує проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування операцій з ввезення на митну територію України товарів уповноваженими економічними операторами та другий проект закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо уповноваженого економічного оператора та спрощення митних процедур",- додав Кубів.

Нагадаємо, уряди України та США підписали Угоду про взаємну допомогу між митними організаціями.