ua en ru

На Кубі обрали нового керівника країни

На Кубі обрали нового керівника країни Фото: Мігель Діас-Кориця (flickr.com)

Рауль Кастро неодноразово говорив, що не буде балотуватися

Національна асамблея Куби вибрала головою державної ради Мігеля Діаса-Канеля, який до цього був першим заступником голови ради. Про це повідомляє Associated Press у Twitter.

Національна Асамблея Куби схвалила кандидатуру 57-річного Діаса-Канеля, який змінить на посту керівника країни Рауля Кастро, якому 86 років. Як повідомляється, Рауль Кастро, який керував Кубою останні 12 років, залишить пост, але збереже посаду глави Компартії.

Також відомо, що Діас-Кориця був єдиним кандидатом на пост голови державної ради. Таємне голосування по його кандидатурі пройшло 18 квітня, за нього проголосували 603 з 605 депутатів.

Раніше нинішній глава Куби Рауль Кастро неодноразово говорив, що не буде балотуватися на новий строк голови Держради. Найбільш вірогідним наступником Рауля Кастро називали саме Діаса-Канеля.

Рауль Кастро керує Кубою з лютого 2008 року. Він успадкував цю посаду після свого старшого брата Фіделя. Протягом 30 років (з 1976 року) Рауль Кастро був першим віце-президентом і фактичним наступником брата.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, на Кубі 11 березня 2018 обрали нову Національну асамблею (парламент країни). Кубинці обрали 605 членів асамблеї, попередньо висунутих національною комісією.

Ще на момент парламентських виборів можливим майбутнім наступником Рауля Кастро називали першого заступника голови Держради, 57-річного Мігеля Діас-Канеля, який є членом політбюро Комуністичної партії Куби.