ua en ru

На Кубі помер революційний соратник Фіделя Кастро

На Кубі помер революційний соратник Фіделя Кастро Фото: Армандо Харт помер на Кубі (trabajadores.cu)

Разом з Фіделем Кастро у 1953 році він став одним із засновників "Руху 26 липня"

Соратник Фіделя Кастро, один з лідерів кубинської революції Армандо Харт помер на Кубі у віці 88 років. Про це повідомили близькі померлого, передає Granma.

Причиною смерті стала дихальна недостатність.

Харт народився в 1930 році. Разом з Фіделем Кастро у 1953 році він став одним із засновників "Руху 26 липня". Це була революційна організація, діяльність якої спрямована була проти проти тодішнього лідера Куби Фульхенсіо Батісти. Рух було названо на честь штурму укріпленої казарми Монкада в Сантьяго-де-Куба, що відбувся в цей день.

У зв'язку з революцыйною діяльністю в 1958 році Харт був заарештований. Через рік, після приходу революціонерів до влади, вийшов на свободу. Незабаром він взяв участь у формуванні уряду країни. Тривалий час був членом політбюро Комуністичної партії Куби. Прийшов до висновку про неприйнятність ідей і практики сталінізму, а в січні 2005 року виступив зі статтею, яка засуджує Йосипа Сталіна.

Протягом шести років, коли Харт був міністром освіти, на Кубі була організована масштабна кампанія по боротьбі з неписьменністю. Також він очолював Міністерство культури.

Нагадаємо, на початку листопада вступили в силу поправки, внесені адміністрацією президента США Дональда Трампа і покликані посилити економічні санкції щодо Куби.