ua en ru

На Кубі повністю легалізують малий і середній бізнес

На Кубі повністю легалізують малий і середній бізнес Фото: вперше приватний сектор острова отримав послаблення в 2010 році

На даний момент приватне працевлаштування можливо лише в декількох галузях, серед яких - ресторанна справа або створення салонів краси

Влада Куби оголосила про майбутню повнц легалізацію приватних підприємств малого і середнього бізнесу в країні. Про це повідомляє ВВС.

На даний момент приватне працевлаштування можливо лише у декількох галузях. Зокрема, мова йде про ресторанній справі або створення салонів краси. Незважаючи на це, пише видання, глава держави Рауль Кастро говорив на конгресі Компартії Куби в квітні, що малий бізнес у країні працює поза легального поля.


Вперше приватний сектор острова отримав послаблення в 2010 році. Тоді влада Куби оприлюднили плани, згідно з якими обсяг малого бізнесу повинен був зрости втричі. При цьому було видано чверть мільйона ліцензій на відкриття малого бізнесу.

Протягом останніх місяців міжнародне співтовариство послабило санкції щодо Куби. У свою чергу, кубинська сторона намагається домогтися від президента США Барака Обами зняття економічного ембарго з острова.

Нагадаємо, у лютому США на Кубу відправився перший за 50 років круїзний лайнер.