ua en ru

КСУ визнав конституційним доопрацьований проект про внесення змін до КУ в частині правосуддя

КСУ визнав конституційним доопрацьований проект про внесення змін до КУ в частині правосуддя Фото: голова Конституційного суду України Юрій Баулін

Відповідне рішення Конституційний суд оприлюднив на засіданні у понеділок

Конституційний суд України визнав відповідним нормам ст. 157 і 158 Конституції України доопрацьований проект закону "Про внесення змін до Конституції України (в частині правосуддя)". Про відповідне вирішення сьогодні заявив голова Конституційного суду України Юрій Баулін під час оприлюднення висновку КСУ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Конституційний суд прийшов до висновку: визнати таким, що відповідає вимогам статей 157 і 158 Конституції України, доопрацьований законопроект про внесення змін до Конституції України в частині правосуддя", - повідомив він.

Відповідне рішення Конституційний суд оприлюднив на засіданні у понеділок, розглянувши подання Верховної Ради.

Нагадаємо, Конституційний суд України 30 січня 2016 року розпочав розгляд справи за зверненням Верховної Ради про надання висновку щодо відповідності доопрацьованого законопроекту про внесення змін до Конституції України в частині правосуддя вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

"У понеділок, 1 лютого, о 12 годині Конституційний Суд України офіційно оприлюднює надане 30 січня Висновок у справі за зверненням Верховної Ради України щодо відповідності доопрацьованого законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) (реєстр. № 3524 в редакції від 26 січня 2016 року) вимогам статей 157 і 158 Конституції України (Постанова Верховної Ради України від 28 січня 2016 року № 950-VIII)", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що оновлений законопроект щодо змін до Конституції в частині правосуддя Петро Порошенко вніс до Ради 27 січня. Парламент, у свою чергу, направив його на розгляд КСУ 28 січня.