ua en ru

КСУ отримав депутатське подання про конституційність закону про відновлення довіри до судової системи

Сьогодні, 19 травня 2014 р., до Конституційного суду України (КСУ) надійшло конституційне подання 76 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) закону України "Про відновлення довіри до судової влади в Україні".

Сьогодні, 19 травня 2014 р., до Конституційного суду України (КСУ) надійшло конституційне подання 76 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) закону України "Про відновлення довіри до судової влади в Україні". Про це повідомляє прес-служба суду.

Згідно з регламентом Конституційного суду України, конституційне подання передано на вивчення в секретаріат суду, йдеться в повідомленні.

Закон передбачає перевірку суддів загальної юрисдикції, яка проводиться протягом одного року з моменту формування складу тимчасової спеціальної комісії.

Закон передбачає ряд підстав, по яких суддя суду загальної юрисдикції підлягає перевірці. Повноваження щодо проведення перевірки суддів надаються ТСК з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, яка складається з 15 членів.

Також закон визначає основні принципи діяльності тимчасової спеціальної комісії (порядок проведення її засідань, механізм отримання матеріалів, необхідних для проведення перевірки суддів тощо), заходи, які застосовуються за результатами проведення перевірки суддів.

Нагадаємо, 8 квітня 2014 р. Верховна Рада України з другої спроби прийняла закон про відновлення довіри до судової системи, а 10 квітня він був підписаний в.о. Президента Олександром Турчиновим.