ua en ru

КС відклав розгляд конституційності закону про люстрацію

КС відклав розгляд конституційності закону про люстрацію Фото: Конституційний суд України

Поки ще не вирішено, коли відбудеться наступне засідання

Конституційний суд України (КСУ) відклав розгляд конституційності закону про люстрацію. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі Конституційного суду в п'ятницю, 28 жовтня.

Справа ВСУ щодо конституційності закону про люстрацію

Так, КСУ у формі письмового слухання розглянув справу за конституційним поданням Верховного суду України щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень частин третьої, десятої статті 133 Закону України "Про судоустрій і статус суддів“ в редакції закону україни "Про забезпечення права на справедливий суд".

"Вчора відбулося засідання в закритій частині. Рішення з цього питання ще не прийнято. Суд вирішив продовжити розгляд цієї справи на одному з наступних пленарних засідань", - повідомили в прес-службі.

"Буде призначено наступне засідання і буде продовжено на наступному засіданні... Рішення з цього питання не прийнято", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, в червні міністр юстиції України Павло Петренко допускав, що КСУ може скасувати або призупинити дію основних положень закону про очищення влади (люстрації).