ua en ru

Крижанівський: лідери профспілки Іллічівського порту грають на руку конкурентам

16 листопада на території Іллічівського морського порту відбувся черговий профспілковий мітинг, учасники якого виступили проти вступу в посаду переможця відкритого конкурсу на посаду директора ДП "Іллічівський морський торговельний порт" (далі ІМТП) Сергія Крижановського. Мітингувальники так і не змогли пояснити журналістам, чим їм не догодив новий директор, посилаючись на компетенцію з даного питання їх лідера Сергія Бризгалова, також не було висунуто жодних виразних вимог керівництву,повідомив Сергій Крижановський.

Сам конкурс на заміщення посади директора ІМТП був проведений ще 12 жовтня за ініціативи Міністерства інфраструктури, однак Кабінет міністрів не поспішає затверджувати його результати, не пояснюючи причин такої затяжки.

За словами Крижановського, кожен день без законного керівника, коли у найбільшого українського держпідприємства немає можливості укладати нові договори, приймати найважливіші рішення з розвитку інфраструктури та руху вантажів, що призводить до колосальних збитків, у тому числі і бюджету України.

"Здавалося б, профспілка працівників ІМТП повинна бути кровно зацікавлена у тому, щоб налагодилася нормальна робота порту, щоб були відновлені порушені зв'язки, щоб порт міг отримувати свою законну прибуток, від якої залежить добробут його працівників. Виходить, що лідери профспілки змушують трудовий колектив відстоювати інтереси супротивників нормального розвитку порту, грають на руку конкурентам. Адже ситуація погіршується з кожним днем - вже практично зникли контейнерні перевезення, йде зерно. Виходить, що з державного порту високотарифних вантажі йдуть в інші, приватні порти. Але люди зомбовані нечесними на руку "лідерами" і не розуміють, що тим самим сприяють корупції і руйнують своє власне життя", - розповів переможець конкурсу на посаду керівника ІМТП.

На думку Крижановського, така "підвішена" ситуація, в першу чергу, вигідна прямим конкурентам ІМТП, зокрема Іллічівського рибного порту, куди спрямовуються основні вантажні потоки.

"У цьому зв'язку важко пояснити дії голови профспілки ІМТП Сергія Бризгалова, закликає народ до непокори владі і саботажу роботи державного підприємства. Адже виходить, що "лідер" профспілки ІМТП замість того, щоб захищати інтереси своїх підопічних, використовує їх для досягнення своїх корисливих цілей, роблячи простих людей фактично співучасниками держзради. Більш того, в порту організовуються загони так званої "самооборони" з підозрілих молодиків, які не мають відношення до підприємства. А це вже явні ознаки сепаратизму і порушення закону. Враховуючи ці обставини, колективу порту варто замислитися над наслідками своїх дій вже зараз, поки вони остаточно не втратили роботу, і поки ще не пізно виправити ситуацію", - резюмував чиновник.

Не всі працівники ІМТП згодні з діями профспілкових лідерів. Як повідомив робочий порту Олександр Позднєв, людей навмисно вводять в оману.

"Важко пояснити дії голови профспілки ІМТП Сергія Бризгалова, який закликає народ до непокори владі і саботажу роботи державного підприємства. Адже виходить, що "лідер" профспілки, замість того, щоб захищати наші інтереси, використовує робітників для досягнення своїх корисливих цілей, роблячи людей фактично співучасниками держзради. Більш того, в порту організовуються загони так званої "самооборони" з підозрілих молодиків, що не мають відношення до нашого підприємства. А це вже схоже на сепаратизм і порушення закону. Враховуючи ці обставини, колективу порту варто замислитися над наслідками своїх дій вже зараз, поки вони остаточно не втратили роботу, і поки ще не пізно виправити ситуацію", - резюмувало джерело.