ua en ru

У Криму завели справу на брата засудженого євромайданівця

У Криму завели справу на брата засудженого євромайданівця Фото: Євгена Костенка звинувачують у неповазі до суду

Захист заявляє про намір "влади" розправитися з усією сім'єю

В анексованому Росією Криму самопроголошена "влада" порушила кримінальну справу щодо брата засудженого учасника Євромайдану Олександра Костенка Євгена. Про це повідомив адвокат Дмитро Сотніков у своєму Facebook.

"Знайомились по 217 КПК РФ зі Справою Fuck'а - кримінальною справою, в якій молодший брат Олександра Костенка - Євген - звинувачується в тому, що він "підірвав авторитет судової влади РФ, виховний вплив суду і принизив честь і гідність Федерального судді Київського райсуду м. Сімферополь Можелянского В. А.", показавши йому "жест явно образливого характеру, а саме пальці кисті руки стиснуті, середній палець виставлений вгору, що означає чоловічий статевий орган", - написав Сотніков у соцмережі.

За його словами, чиновники, які брали участь у кримінальному процесі над братом Костенка, зокрема так званий прокурор Наталя Поклонська, провокували хлопця на таку поведінку.

"Захист, не змінюючи своєї позиції, про те, що Костенко Є. Ф. ніякого жесту на адресу судді не показував, а його руку звело в результаті судоми, проте, вважає, що навіть, якщо б такий вчинок і був здійснений, то він би підпадав під ч. 2 ст. 14 КК РФ в силу того, що він є незначним і не становить ніякої суспільної небезпеки. Особливо у порівнянні з тим, як принижували сім'ю Костенка, зокрема Костенка О. Ф. під час судового розгляду", - наголосив адвокат.

Він також заявив, що справа Fuck'a - це явно сфальсифікована справа в Криму, і вже цим вона становить великий інтерес.

"Справа є безумовно політичною, і покликана завершити розправу над сім'єю українців Костенків, батько якої зник 03.03.2015, старшого сина посадили за участь у Євромайдані 15.05.2015, мати вже пережила два інсульти, тепер взялися за молодшого сина", - констатував захисник.

Вчера ездил в Симферополь. Знакомились по 217 УПК РФ с Делом Fuck'а - уголовным делом, в котором младший брат Александра...

Опубліковано Dmitriy Sotnikov 26 березень 2016 р.

Нагадаємо, у Криму 22 березня пройшли обшуки у голови Курманського регіонального Меджлісу, делегата Курултаю кримськотатарського народу Учкуна Девлетшаєва.