ua en ru

У Криму затримали понад 30 активістів-учасників одиночних пікетів

У Криму затримали понад 30 активістів-учасників одиночних пікетів Фото: одиночний пікет у Криму (facebook.com/crimeansolidarity)

Лише в Джанкої затримали 9 учасників одиночних пікетів

В анексованому Росією Криму силовики затримали понад 30 активістів за участь в одиночних пікетах, більшість із яких потім відпустили. Про це повідомляє громадська організація "Кримська солідарність" у Facebook.

Зокрема зазначено, що лише в Джанкої затримали 9 учасників одиночних пікетів: Надира Алієва, Айдера Сулейманова, Ереджепа Абибуллаєва, Нарімана Аметова, Мустафу Мурахаса, Керімова Ленура, Юнусова Ділярвера, Зіядінова Абляміта, і Льоманова (прізвище уточнюється). Потім усіх затриманих відпустили.

"Затримання відбулися з грубими порушеннями, їм не зачитали їхні права, не дали зв'язатися з адвокатом, зняли примусово відбитки пальців і скопіювали всі контактні дані з їхніх телефонів", - йдеться в повідомленні.

Також, за даними організації, в селищі Кіровське затримали Аблязізова Едема і Сусанова Абдульмаліка (потім відпустили); у Сімферополі - Люманова Мемета (потім відпустили з поліцейського відділку); у Феодосії - Рустемова Руслана, Урімова Азізі, Ерала Дані, Мустафаєва Рустема, Якубова Едема, Белялова Халіда (потім усіх відпустили); у місті Старий Крим - Асанова Ділявера, Куламетова Герайа, Куламетова Зеки, Куркчі Рустема, Якубова Сімара (після дачі показань, їх відпустили); у Ленінському районі - Абдуразакова Кемала і Мустафаєва Арсена; на Севастопольській трасі біля села Верхньосадове - Нурадина Селіма і Шевкеат Аґ’а; в Алушті - Заядінова Бекіра.

UPD 18. По итогам сегодняшнего дня, более 100 человек приняли участия в одиночных пикетах по всему Крыму. На плакатах п...

Опубліковано Крымская солидарность 14 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що активісти вийшли на одиночні пікети в анексованому Криму проти обшуків, арештів і викрадення людей силовиками. При цьому на плакатах пікетувальників було написано: "Кримські татари не терористи", "Зупиніть свавілля силовиків у Криму", "Свободу політв'язням" тощо.