ua en ru

В Криму у другому півріччі 2016 зафіксовано 37 випадків порушень свободи слова, - дослідження

В Криму у другому півріччі 2016 зафіксовано 37 випадків порушень свободи слова, - дослідження Фото: Крим

Правозахисники зафіксували п’ять відмов у доступі до висвітлення подій

В анексованому Російською Федерацією Криму у другому півріччі 2016 року зафіксовано 37 випадків порушень свободи слова. Про це йдеться у повідомленні Центру інформації про права людини.

"Центр інформації про права людини зафіксував 37 порушень свободи слова в окупованому Росією Криму у другому півріччі 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, повідомляється про кримінальні переслідування кримських активістів та журналістів, яких звинувачували у сепаратизмі.

"У фокус моніторингу потрапив один випадок нападу і фізичного насилля, який стався у липні 2016 року. Прес-секретарка "Федерації незалежних профспілок Криму" Галина Балакіна та телеоператор федерації прибули на підприємство "Кримтролейбус", аби розглянути скарги колективу на необґрунтовані звільнення та скорочення заробітних плат. Представників федерації грубо виштовхали з приміщення. Правоохоронці в окупованому Криму не помітили насилля, хоч напад був зафіксований на відеокамеру", - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється про обшук на проросійському кримськотатарському телеканалі "Миллет" та один допит редактора газети "Алубика" Рагіма Гумбатова. Також зафіксовані випадки погроз та блокування сайтів і мовлення

"Окрім того, правозахисники зафіксували п’ять відмов у доступі до висвітлення подій та одну заборону на ведення зйомки", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ФСБ Росії звинувачують Україну в провокаціях у Чорному морі.