ua en ru

У Криму учителів і лікарів залякують з метою забезпечити явку на виборах президента РФ

У Криму учителів і лікарів залякують з метою забезпечити явку на виборах президента РФ Фото: прапор кримських татар (facebook.com/ayshe.umerova)

Працівникам погрожують звільненням з роботи

В окупованому Російською Федерацією (РФ) Криму працівникам держустанов погрожують звільненням з роботи за ігнорування виборів президента РФ. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов.

"У відношенні службовців державних установ, вчителів, лікарів, студентів вузів використовуються методи залякування і погроз з метою забезпечити явку на виборчі дільниці", - йдеться у повідомленні.

Співробітники відділень пошти, місцевих адміністрацій, житлово-комунальних підприємств здійснюють попереднє опитування людей про участь у виборах.

"У разі, коли люди заявляють про своє небажання брати участь у виборах, звучать погрози звільнення з роботи, в сільській місцевості погрози невидачі довідок для соціальних потреб, обіцянки не робити дороги, проводити воду і т.п.", - повідомляє Джелялов.

Він підкреслює, що "нинішня ситуація доводить, що вільне волевиявлення на виборах президента РФ в Криму не можливе".

Представительный орган крымских татар Белогорского района Крыма вместе с представителями местных религиозных общин обсуд...

Опубліковано Nariman Dzhelalov 27 лютого 2018 р.

Нагадаємо, 23 лютого Міністерство закордонних справ (МЗС) України висловило ноту протесту МЗС РФ з приводу організації президентських виборів на території окупованого Криму.