ua en ru

У Криму за зйомку дій силовиків при обшуку затримали двох активістів

У Криму за зйомку дій силовиків при обшуку затримали двох активістів Фото: обшуки в Криму (facebook.com/crimeansolidarity)

Український МЗС вже засудив дії силовиків під час обшуку у кримських татар

В окупованому Криму затримали двох активістів, які знімали дії силовиків під час обшуку у правозахисника Османа Белялова. Про це йдеться в повідомленні правозахисної організації "Кримська солідарність" у Facebook.

Повідомляється, що вранці в Бахчисараї силовики проводили обшуки у активіста "Кримської солідарності" Османа Белялова. На момент обшуку його не було вдома. На місці затримали активістів Селіма Тейфукова і Ельдара Умерова, які фіксували на свої мобільні телефони дії силовиків.

"Спочатку до хлопців підійшли співробітники поліції і попросили документи, і відразу ж, люди в масках затримали активістів, обмеживши їм свободу пересування. Зараз вони знаходяться у силовиків", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що в будинку Бєлялова на даний момент знаходиться велика кількість людей в масках. Український МЗС вже засудив дії окупантів.

"Засуджуємо чергові незаконні обшуки в АРК. Окупант намагається зламати волю кримськотатарських активістів. Грубе порушення міжнародного права", - зазначила речник МЗС України Мар'яна Беца.

У Криму за зйомку дій силовиків при обшуку затримали двох активістів

Нагадаємо, раніше МЗС закликав міжнародне співтовариство посилити тиск на РФ через порушення прав людини в Криму.