ua en ru

У Криму російські силовики проводять обшуки в будинках кримських татар

У Криму російські силовики проводять обшуки в будинках кримських татар Фото: кримськотатарський прапор (facebook.com/ayshe.umerova)

Деяких кримських татар забрали в Бахчисарайський РВВС

У середу вранці, 11 жовтня, в декількох будинках кримських татар-мусульман у Бахчисараї російські силовики почали проводити обшуки. Про це повідомив активіст кримськотатарського національного руху Заїр Смедля на своїй сторінці в Facebook.

"В Бахчисараї нова хвиля репресій, почалися обшуки в будинках Тимура Ібрагімова, Марлена Асанова, Мемета Бєлялова, Сейрана Салієва", - написав він.

У Бахчисараї нова хвиля репресій, почалися обшуки в будинках Темур Ібрагімов, Марлен Асанов, Мемет Белялов, Сейран Салієв, Сервер Закирьяев і Гжіров Ісмаїл

Опубліковано Zair Smedlya 10 жовтня 2017 р.

Смедля також опублікував деякі адреси в Бахчисараї, за якими проводять обшуки: вулиця Чепуріна, 9 (Сулейман Асанов, власник кафе "Салачык"), по вулиці Миру, 20 в квартирі 60 у активіста Сейрана Салієва, у якого обшук проходить втретє, вулиця Миру, 14 у громадянського активіста Тимура Ібрагімова і по вулиці Гордієнко, 16 Сервера Зекерьяева.

Пізніше він повідомив, що російські силовики вже забрали в Бахчисарайський РВВС деяких кримських татар.

"Забрали Асанова Рефата, 62 роки, - батько Сулеймана, Ельнура Асанова - брат Сулеймана, Ібрагімов Эрнес Ібрагімов - родич Сулеймана, Рудем Неджиев, Ельдар Асанов - сусід Сулеймана. Їх вже привезли в Бахчисарайський рввс. Вони чекають наших юристів. Також затримали Алимдара Бєлялова і Ахмада Сулейманова. Після обшуку з будинку вивезли Мемета Бєлялова", - повідомив Смедля.

Забрали Асанова Рефата, 62 роки, - батько Сулеймана, Ельнура Асанова - Брат Сулеймана, Ібрагімов Эрнес Ібрагімов - родств...

Опубліковано Zair Smedlya 10 жовтня 2017 р.

Як відзначають "Крим. Реалії", офіційних коментарів російських силових структур з цього приводу поки немає.

Нагадаємо, 2 жовтня на окупованому Російською Федерацією півострові Крим затримано 3 кримських татарина.