ua en ru

У Криму стався новий хімічний викид

У Криму стався новий хімічний викид Ілюстративне фото (УНІАН)

На півночі Криму знову зафіксували перевищення шкідливих речовин в повітрі

На півночі окупованого Криму знову зафіксували перевищення гранично допустимої концентрації шкідливих речовин в повітрі. Про це заявила так звана глава регіонального управління "Роспотребнадзора" Наталія Пеньковська, повідомляють російські ЗМІ.

Зазначається, що перевищено допустиму концентрацію по хлористому водню і сірчистому ангідриду.

"Ми зареєстрували перевищення гранично допустимих концентрацій по хлористому водню і сірчистому ангідриду. Цифри перевищують фоновий рівень. Перевищення гранично допустимих концентрацій по хлористому водню у нас зареєстровано в селі Перекоп, це найближча точка до кислотонакопичувача. Перевищення середньодобової концентрації відзначаються в дев'ять разів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за результатами лабораторних досліджень у Херсонській області перевищення рівня хімічних речовин у повітрі та ґрунті не виявлено.

Окрім того, у Херсонській області поблизу адміністративної межі з окупованим Росією Кримом працюють три бригади лікарів. Також на кордоні з тимчасово окупованим РФ Кримом працює пересувна моніторингова лабораторія, котра кожні 20 хвилин відбирає проби повітря.