ua en ru

"Влада" Криму оголосила новий призов в армію РФ

"Влада" Криму оголосила новий призов в армію РФ Фото: призов у Криму (facebook.com/crimeahrg)

Із 400 призовників понад 100 осіб мають проходити службу за межами півострова

В анексованому Криму з 1 жовтня 2017 року окупаційна влада починає осінню призовну кампанію в Севастополі, за підсумками якої 400 жителів міста будуть спрямовані на проходження служби в армії Росії. Про це заявила Кримська правозахисна група в Facebook.

Зазначено, що з 400 призовників понад 100 осіб мають проходити службу за межами півострова.

"Наші призовники будуть спрямовані до військових підрозділів Севастополя, Криму, Краснодарського краю, Ростовської і Московської областей і в інші суб'єкти", - заявив російський військовий комісар Севастополя Олексій Астахов.

Як пояснила Кримська правозахисна група, призов кримчан, у тому числі жителів Севастополя, в російську армію грубо порушує норми міжнародного гуманітарного права.

"Проведення призову жителів окупованих територій до лав армії, що окуповує, а також безперервна на території Криму пропаганда служби в ЗС РФ порушують ст. 51 Конвенції про захист цивільного населення під час війни (Четвертої Женевської Конвенції), а переміщення призваних громадян України з окупованої території на територію РФ порушує ст. 49 цієї Конвенції", - наголосили правозахисники.

В нарушение международного гуманитарного права в Севастополе 1 октября оккупационные власти начинают осеннюю призывную к...

Опубліковано Crimean Human Rights Group 30 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський парламент розгляне резолюцію про порушення прав людини на окупованому Росією півострові Крим 5 жовтня 2017 року.