ua en ru

У Криму почали перевірку готовності МНС Росії до надзвичайних ситуацій

У Криму почали перевірку готовності МНС Росії до надзвичайних ситуацій Фото: Крим

Навчання проходитимуть з 8 по 10 червня 2015

Командно-штабне навчання (КШН) з перевірки готовності органів управління та сил надзвичайного відомства, територіальних підсистем Єдиної державної системи попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій (РСНС) до дій при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного характеру з 8 по 10 червня 2015 р. проведе у Криму Міністерство з надзвичайних ситуацій РФ. Про це повідомляє QHA з посиланням на прес-службу МНС в Криму.

Повідомляється, що участь у триденному тренінгу, який пройде в Центральному та Південному федеральних округах, візьмуть структурні підрозділи Головних управлінь МНС Росії Брянської, Курської, Бєлгородської, Воронезької, Ростовської областей і Краснодарського краю, Республіки Крим, м. Севастополь, а також сили і засоби територіальних підсистем РСНС.

"У ході навчання, яке пройде в два етапи, передбачається перевірити організацію оповіщення органів управління МНС Росії, органів виконавчої влади суб'єктів Російської Федерації та органів місцевого самоврядування, оповіщення та інформування населення про загрозу виникнення НС техногенного характеру, виконання першочергових заходів з ліквідації наслідків НС та забезпечення життєдіяльності населення, а також організацію виконання заходів з цивільної оборони і ліквідації наслідків великомасштабних НС", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що планується виконання наступних заходів: "ліквідація" наслідків НС та організація першочергового життєзабезпечення населення, перевірка комплексної системи екстреного оповіщення населення про загрозу виникнення НС, перевірка порядку евакуації населення, матеріальних і культурних цінностей у безпечні райони.

Нагадаємо, великомасштабні навчання серед підрозділів МНС Росії проходили в Криму в лютому 2015 р.