ua en ru

У Криму з початку року зафіксовано 24 випадки тиску на ЗМІ

У Криму з початку року зафіксовано 24 випадки тиску на ЗМІ Фото: Оксана Романюк

За весь 2015 рік таких випадків було 44

В анексованому Російською Федерацією Криму з початку 2016 року зафіксовано 24 випадки тиску на ЗМІ. Про це заявила виконавчий директор Інституту масової інформації Оксана Романюк, повідомляє QHA.

"У травні цього року зафіксовано 7 нападів на журналістів по всій території України. При цьому серед нападників - переважно рядові громадяни. Хоча в 2013 році це були представники правоохоронних органів. Сьогодні ситуація складається таким чином, що журналіст може знімати на вулиці, фіксувати ДТП і виходить лікар, перехожий, який може намагатися, наприклад, вирвати в нього камеру", - зазначила вона.


Зокрема, вона констатувала негативну тенденцію - збільшення нападів на журналістів, які проводять журналістські розслідування.

"Кількість правопорушень у відношенні працівників ЗМІ в Криму за аналогічний період минулого року значно збільшилася. Тільки за 5 місяців цього року зафіксовано 24 випадки тиску на медіа з боку Федеральної служби безпеки і так званої прокуратури Криму, яку очолює Наталія Поклонська. Тоді як за весь 2015 рік таких випадків було 44", - зазначила Романюк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "влади" Криму затримали кримського татарина за підозрою у вирубці лісу.