ua en ru

У Криму на місяць продовжили арешт фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір"

У Криму на місяць продовжили арешт фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" Фото: "поліція" у Криму (facebook.com/crimeansolidarity)

Захист кримчан вважає їхнє переслідування мотивованим за релігійною ознакою

В окупованому Россійською Федерацією Криму так званий "Верховний суд Криму" продовжив арешт фігурантам Бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" на 30 діб до 12 травня. Про це повідомив адвокат підсудних Сергій Легостов, передає "Крим.Реалії".

За словами адвоката, усі четверо фігурантів не скаржаться на стан здоров'я.

У захисту є інформація про те, що справу направили в Північно-Кавказький окружний військовий суд в російському Ростові-на-Дону. Однак "суд" у Сімферополі це заперечує.

Зеврі Абсеітов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов біли затримані 12 травня 2016 року після обшуків. Їх підозрюють в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", визнаній в Росії терористичною.

Захист кримчан вважає їхнє переслідування мотивованим за релігійною ознакою, оскільки переслідувані у цій справі російськими правоохоронними органами - переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці і кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Зазначається, що міжнародне право забороняє вводити на окупованій території законодавство держави-окупанта.

Нагадаємо, 4 квітня в окупованому Криму на півроку продовжили арешт українцю Євгену Панову.