ua en ru

У Криму ФСБ Росії затримала редактора "Центру журналістських розслідувань"

Редактора "Центру журналістських розслідувань" Наталю Кокоріну, у квартирі батьків якої сьогодні вранці проводився обшук, співробітники ФСБ вивели з будинку і відвезли. Про це повідомляє "Центр журналістських розслідувань".

Наталія Кокоріна вийшла з дому в супроводі чотирьох співробітників ФСБ, її посадили в машину і відвезли. Кореспондент «Центру» повідомляє, що вийшов перед цим батько Н.Кокоріної попросив журналістів не знімати і відійти від під'їзду будинку. Володимир Кокорін нічого не повідомив про обставини обшуку та суті справи, в рамках якого він проводився.

Журналісти та адвокат, якого, всупереч вимогам КПК України не допустили на місце проведення обшуку, направляються до управління ФСБ в Криму, куди, імовірно, могли доставити Наталю Кокорін.

Нагадаємо, вранці в п'ятницю в Сімферополі, в квартирі за місцем прописки редактора "Центру журналістських розслідувань" Наталії Кокорін співробітники ФСБ проводили обшук. Адвоката Джеміля Темішева, всупереч вимогам ст.182 КПК України, не допустили до місця проведення обшуку.

Крім того, сьогодні ж вранці ФСБ провела обшук у кримській квартирі батьків автора статей і колишнього редактора "Центру журналістських розслідувань" Анни Андрієвської, яка вже не проживає у Криму. Підставою для порушення справи, як пише журналістка, нібито є її матеріал про волонтерів батальйону "Крим".

Нагадаємо, як повідомляла група "Інформаційний спротив", ФСБ вербує екс-співробітників кримського СБУ для роботи в "органах безпеки" ДНР/ЛНР.