ua en ru

У Криму судитимуть жінку за організацію мітингу в День депортації кримських татар

У Криму судитимуть жінку за організацію мітингу в День депортації кримських татар Фото: у Криму судитимуть жінку за організацію мітингу в День депортації кримських татар

Також будуть судити жителя села Долинка Юнуса Неметуллаєва

У Красноперекопському міськрайонному суді Криму 18 червня 2015 р. відбудеться розгляд справи місцевої жительки Саніє Аметової про притягнення її до адміністративної відповідальності за організацію мітингу в День депортації кримських татар 18 травня 2015 р. Про це повідомив глава ЦВК курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв на своїй сторінці в Facebook.

"18 червня 2015 року о 13 годині 20 хвилин, у Красноперекопському міськрайонному суді відбудеться розгляд справи Аметової Саніє Ісаївни про притягнення її до адміністративної відповідальності за організацію мітингу 18 травня поточного року. Швидше за все ті, хто спочатку погоджував мітинг, а потім його переформатував, вважають, що вона отримує дуже велику пенсію на утримання сина інваліда", - йдеться в повідомленні.

18 июня 2015 года в 13часов 20 минут, в Красноперекопском районном суде состоится рассмотрение дела Аметовой Сание Исае...

Posted by Заир Смедля on 13 Июнь 2015 г.

Як повідомив у себе в Facebook глава Меджлісу Рефат Чубаров, 18 червня також буде розглядатися також справа за обвинуваченням жителя села Долинка Юнуса Неметуллаєва. Йому, як і Саніє Аметовій, окупанти інкримінують участь в траурному мітингу 18 травня.

"2015 року о 09.00 ранку в Красноперекопському міськрайонному суді буде розглядатися також справу за обвинуваченням жителя села Долинка Красноперекопського району Юнуса Неметуллаєва. Йому, як і Саніє Аметовій, окупанти інкримінують участь в траурному мітингу 18 травня 2015 року, присвяченого пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу", - написав Чубаров.

Нагадаємо, у Криму евромайдановцу пропонують захист у колонії в обмін на свідчення проти інших активістів.