ua en ru

Кримськотатарський Меджліс не цілком задоволений результатами голосування на виборах у Криму,- Р.Чубаров

Меджліс кримськотатарського народу не повною мірою задоволений результатами голосування на місцевих виборах у Криму. Про це на прес-конференції в Сімферополі заявив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає кореспондент РБК-Украина.

«Ми не можемо вважати, що задоволені повною мірою результатами голосування й тими результатами, які ми отримали»,- відзначив Р.Чубаров.- «...У нас був шанс мати до 15 місць, але ми не змогли його реалізувати». За його словами, за умови більшої активності виборців - кримських татар, кількість депутатів - кримських татар у парламенті, як і в районних і міських радах, могла б бути більшою. Крім того, на думку Р.Чубарова, низькі результати на місцевих виборах також пов'язані з недосконалістю виборчого законодавства та незбалансовано сформованими виборчими комісіями.

Рефат Чубаров також повідомив, що, за попередніми даними, до районних і міських рад АРК вибрано понад 110 депутатів від Народного Руху України, а також 21 сільський і селищний голова. «Загалом по Криму наш депутатський корпус складатиме понад 1000 осіб, включно з усіма місцевими радами»,- відзначив він.

На виборах до кримського парламенту, що відбулися 31 жовтня, з 729 тисяч 648 виборців, які взяли участь у голосуванні, Народний Рух України, що від нього балотувалися представники Меджлісу, підтримали 51 тис. 253 виборці.

У новому скликанні кримського парламенту НРУ представлятимуть 5 депутатів (зокрема Рефат Чубаров).