ua en ru

Кримськотатарський батальйон стане підрозділом у складі морської піхоти, - Джемілєв

Кримськотатарський батальйон стане підрозділом у складі морської піхоти, - Джемілєв Фото: кримськотатарський батальйон

До батальйону під назвою "Аскер" уже записано близько 250 бійців

Кримськотатарський батальйон "Аскер" стане підрозділом у складі морської піхоти Військово-морських сил України, на цей момент існує домовленість із міністром оборони Степаном Полтораком. Про це повідомив народний депутат Мустафа Джемілєв на міжнародному форумі "Крим в умовах окупації: наслідки для України та світу", повідомляє сайт БПП.

"Є принципова домовленість із міністром оборони Полтораком, що це буде підрозділ у складі морської піхоти. Це не зовсім те, чого ми хотіли, але для початку підійде. Важко сказати, скільки буде бійців, було записано близько 250 осіб. Думаю, що після того, як цей батальйон буде узаконений, багато хто буде записуватися. Причому не тільки етнічні кримські татари", - заявив Джемілєв.

Він також розповів про тиск на жителів Криму з боку окупаційної влади з вимогою вступати до лав російської армії.

"Прискорився натиск на людей, яких закликають у російську армію. Я не уявляю кримського татарина, який присягав на вірність російській армії, їм залишається вибір - або сідати в тюрму, або переходити кордон і служити своїй країні", - наголосив Джемілєв.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Степан Полторак після конфлікту в Чонгарі заявив про готовність розглянути можливість створення бойового підрозділу на базі громадського об'єднання "Аскер".