ua en ru

Кримська влада не знають, коли буде відновлена поврежденнная ЛЕП

Кримська влада не знають, коли буде відновлена поврежденнная ЛЕП Фото: ЛЕП

Зараз електроенергія подається на півострів через дві лінії електропередачі

Енергопостачання Криму з високовольтної лінії електропередачі "Мелітополь-Джанкой" напругою 330 кіловольт призупинено на невизначений період. Про це заявив директор "Крименерго" Віктор Плакіда, пише "Російська газета".

"Ми вживаємо всі необхідні заходи, щоб споживачі в Криму не відчули незручностей. Наші колеги працюють на місці подій. Скільки днів знадобиться на ремонт лінії "Мелітополь-Джанкой" - невідомо, так як поки ще визначається характер пошкоджень опор", - зазначив "Крименерго".

Як зазначає видання, зараз електроенергія подається на півострів через ЛЕП "Каховська - Титан" (220 кВ) і "Каховська - Джанкой" (330 кВ). Остання заробила тільки вчора. А ще одна лінія - "Каховська - Островська" - залишиться на ремонті до 31 жовтня.

Нагадаємо, вночі, 20 жовтня, біля Чонгара були підірвані ще 2 електроопори лінії Мелітополь-Джанкой, які здійснюють подачу електроенергії в Крим. Конструкції пошкоджено, але не впали.

За фактом пошкодження електроопор відкрито кримінальне провадження, за попередньої правової кваліфікації - ч. 2 ст. 194-1 Кримінального кодексу України "Умисне пошкодження об'єктів електроенергетики".