ua en ru

Кримські татари подають апеляцію на рішення суду про заборону Меджлісу

Кримські татари подають апеляцію на рішення суду про заборону Меджлісу Фото: глава Меджлісу Рефат Чубаров

Чубаров наголосив, що члени Меджлісу не визнають правомірність окупаційних судів

Кримські татари в окупованому Криму буду подавати апеляцію на рішення судів першої інстанції про заборону діяльності кримськотатарського Меджлісу. Про це повідомив глава Меджлісу Рефат Чубаров під час прес-конференції у четвер, 19 травня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Члени Меджлісу, які в Криму, вони взяли таку форму поведінки, що подають в суд, тобто в апеляцію за рішенням 26 квітня", - повідомив Рефат Чубаров.

Разом з тим він підкреслив, що члени Меджлісу не визнають правомірність окупаційних судів, однак використовують всі доступні інструменти з метою захистити свої права.


"Для того, щоб продемонструвати нашим західним партнерам, що ми застосовуємо всі можливі заходи дотримання наших прав і ведення діалогу з окупаційною владою", - додав він.

Чубаров нагадав, що практично у кожного члена Меджлісу були обшуки в будинку, так звані, попередження.

"Це рішення (про заборону Меджлісу - ред.) було прийнято у Криму 26 квітня. З окупаційним законами це рішення має вступити в силу через місяць і з цього моменту вони де факто заборонили діяльність Меджлісу. Ви знаєте, наскільки широкий резонанс таке рішення викликало у всьому світі", - додав він.

"Немає ніяких сумнівів у тому, що і апеляційне рішення буде таким, що підтвердить рішення всіх судів", - підкреслив він.

Нагадаємо, 26 квітня "Верховний суд Криму визнав громадське об'єднання "Меджліс кримсько-татарського народу" екстремістською організацією і заборонив його діяльність в Росії.