ua en ru

Кримські татари не братимуть участі у "виборах" в окупованому Криму, - Чубаров

Кримські татари не братимуть участі у "виборах" в окупованому Криму, - Чубаров Фото: Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу (mip.gov.ua)

Російська влада у Криму чинить тиск на кримських татар

Кримські татари не братимуть участі у незаконних виборах 18 березня 2018 року, що проводитимуться Росією в тимчасово окупованому Криму. Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у відповідному зверненні до мешканців Криму.

"Меджліс кримськотатарського народу відмічає безпрецедентний тиск і прямі погрози на адресу кримських татар з боку російських окупантів і місцевих колаборантів з метою примусити їх до участі в незаконних виборах. Помітні верстви населення - духовні особи, вчителі, лікарі, бізнесмени, співробітники комунальних підприємств і організацій, студенти, спортсмени, пенсіонери, перебувають під жорстоким морально-психологічним шантажем", - йдеться у зверненні.

Він також зазначив, що абсолютна більшість кримських татар "сповнені гідності і сміливості, щоб не піддаватися шантажу і погрозам", які надходять з боку Росії.

Звернення Меджлісу кримськотатарського народу до співвітчизників та всіх мешканців Криму у зв’язку із незаконною...

Опубліковано Рефатом Чубаровим 12 березень 2018 р.

Також Чубаров нагадав, що проведення виборів президента Росії та участь громадян у підготовці та проведенні виборів є незаконним та тягне за собою криміальну відповідальність.

"Меджліс кримськотатарського народу вживатиме і далі всіх заходів для якнайшвидшого забезпечення державного суверенітету України над Кримським півостровом та відновлення статусу Криму на основі права кримськотатарського народу на самовизначення як корінного народу України", - додав він.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічі з віце-президентом Європейської Комісії - високим представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федерікою Моґеріні зазначив, що Євросоюз має ввести санкції проти організаторів проведення виборів президента РФ на території анексованого Криму.