ua en ru

Кримські депутати запропонували зробити мусульманські свята вихідними

Постійна комісія Верховної Ради Криму з міжнаціональних відносин виступили з ініціативою введення в автономії двох додаткових вихідних днів під час святкування мусульманських свят Ураза - Байрам і Курбан - байрам.

Про це "Вістям" повідомив голова комісії Енвер Абдураїмов. За його словами, новації передбачають внесення змін до Кодексу законів про працю.

"Заплановані зміни будуть поширюватися тільки на жителів республіки. Причому, Ураза - Байрам і Курбан - байрам будуть вихідними днями для всіх кримчан, незважаючи на національності та релігійну приналежність", - запевнив Енвер Абдураїмов.

На його думку, введення в автономії додаткових вихідних виправдано тим, що в Криму проживають близько 85% мусульман України.

Голова комісії зазначив, що внесення змін передбачає складну процедуру, і додаткові вихідні у жителів Криму, можуть з'явитися, в кращому випадку, наступного року.

Енвер Абдураїмов повідомив, що комісія з питань міжнаціональних відносин розробить проект, який направить до Центру законодавчих ініціатив кримського парламенту. Після цього проект мають винести за сесію Верховної Ради Криму, і тільки після цього його можна буде спрямувати безпосередньо в український парламент.

"Я вже обговорював цю ініціативу з одним з народних депутатів , який входить цю комісію. Мене запевнили, що підтримають наш почин", - сказав Енвер Абдураїмов.