ua en ru

Кримчан попереджають про зростання цін на продукти і товари з 1 вересня

Кримчан попереджають про зростання цін на продукти і товари з 1 вересня Фото: З 1 вересня ціни на всі товари в Криму підвищаться в середньому на 10-15%

З 1 вересня ціни на всі товари підвищаться в середньому на 10-15%

У приватних закладах Сімферополя з'явилися таблички, що попереджають про прийдешнє зростанні цін з 1 вересня 2015 р. Про це повідомляє Крим.Реаліі, посилаючись на власне розслідування.

Повідомляється, що зокрема, одне з таких оголошень було виявлено на вулиці Залеський в Сімферополі, де продають коржі та інші вироби.

"Увага! У зв'язку із зростанням цін на сировину ми, на жаль, змушені підняти ціни на нашу продукцію з 1 вересня 2015 року", - зазначено в оголошенні.

Продавці пояснюють, що через зростання курсу іноземних валют зросла вартість сировини, тому вони також змушені піднімати ціни.

"В даний час коржик у вказаному закладі коштує 40 рублів. З 1 вересня очікується зростання цін на 10-20%", - кажуть продавці.

Співробітники ряду магазинів і супермаркетів Сімферополя в неофіційних бесідах зізнаються, що з 1 вересня ціни на всі товари підвищаться в середньому на 10-15%.

Нагадаємо, Російська Федерація не дає Україні можливості здійснювати моніторинг дотримання прав людини в Криму.