ua en ru

З Криму депортували українця за "порушення міграційного законодавства РФ"

З Криму депортували українця за "порушення міграційного законодавства РФ" Фото: Крим (wikimapia)

З Криму за рішенням "суду" видворили українця Олександра Ковальчука

З анексованого Криму 27 листопада 2017 року депортували українця Олександра Ковальчука за "порушення міграційного законодавства РФ". Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

Як повідомляється, рішення про депортацію прийняв "Ялтинський міський суд".

"17 листопада 2017 року до мене додому в Ялті прийшли співробітники ФСБ РФ і звинуватили мене у порушенні міграційного законодавства РФ. Вони сфальсифікували відомості про мене в базі даних перетинання державного кордону РФ. За їх інформацією, я приїхав з України в Крим в 2016 році і переховувався, незважаючи на те, що я не залишав Крим з 2011 року", - повідомив Ковальчук.

Як повідомляється, в суді адвокату Ковальчука повідомили про намір заарештувати і примусово депортувати його через Краснодарський спецприймальник для мігрантів, після чого запропонували підписати визнання провини і погодитися на виплату штрафу в 2 тис. рублів і на депортацію. Крім того, за словами Ковальчука, йому повідомили про заборону на в'їзд в РФ протягом 5 років.

Як наголошується, українець має хронічне захворювання і проживав у Криму з 2011 року за рекомендацією медиків.

З Криму депортували українця за "порушення міграційного законодавства РФ"З Криму депортували українця за "порушення міграційного законодавства РФ"

Фото: рішення "суду" (crimeahrg.org)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Криму складають списки екс-військових ВСУ, які отримали паспорта РФ.