ua en ru

Крим викупить все майно "Кримгазу"

Рада міністрів Криму вирішила викупити для потреб республіки майно монополіста у сфері газопостачання півострова - ПАТ "Кримгаз" і доручила ввести на підприємстві тимчасову адміністрацію. Відповідну постанову прийнято сьогодні на засіданні уряду республіки, передає Кримінформ.

Згідно з постановою, викуп майна "Кримгазу", його необоротних та оборотних активів, що перебувають на балансовому і позабалансовому обліку, буде проведений за умови попереднього і рівноцінного відшкодування вартості майна.

При обговоренні проекту постанови в.о. глави Криму Сергій Аксьонов зазначив, що вартість викупу буде визначена експертною комісією, але не вище вартості придбання цих активів у держави.

Мінпаливенерго РК доручено здійснити необхідні заходи, пов'язані з викупом для потреб республіки майна "Кримгазу", визначити порядок роботи тимчасової адміністрації, повідомити власника підприємства про прийняття урядового рішення і забезпечити стабільне функціонування системи газопостачання Криму. Про виконання даної постанови Мінпаливенерго має відзвітувати до 1 грудня 2014 р.

Раніше майно "Кримгазу" було передано новоствореному підприємству "Кримгазмережа".