ua en ru

Крим розраховує на початок поставок вугілля з РФ у жовтні

Крим розраховує на початок поставок вугілля з Росії в жовтні.

Крим розраховує на початок поставок вугілля з Росії в жовтні. Про це повідомляє прес-служба Міністерства палива та енергетики Криму.

"У зв'язку зі складнощами поставок вугілля з території України, кримські оператори переорієнтуються на поставки російського твердого палива з Ростовської та Кемеровської областей... Стабілізація ринку вугілля в частині насиченості паливом і формування стійких цін прогнозується в третій декаді жовтня, коли розпочнуться планові поставки палива згідно з укладеними договорами з Ростовського та Кузнецького вугільних басейнів", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що розрахункова потреба у вугіллі на опалювальний сезон для населення Криму становить 25-30 тис. тонн (забезпеченість населення 50%-60%).

За оперативними даними операторів вугілля кількість палива на складах підприємств приблизно 5 тис. тонн (вугілля поставлений під договірні зобов'язання бюджетним підприємствам, а також для населення). У той же час, у жовтні планується отримати 8-12 тис. тонн вугілля.

Нагадаємо, влада Криму також веде переговори про постачання вугілля з самопроголошеною "Донецькою народною республікою" (ДНР).