ua en ru

До Криму не пустили чергову партію українського сиру

Управління Россільгоспнагляду по Республіці Крим та м. Севастополь не допустило ввезення до Криму великої партії українського сиру. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Вантаж, задекларований як "сири в асортименті" загальною вагою 2 тонни, слідував на півострів через МАПП "Джанкой" із Кривого Рогу Дніпропетровської області України. Продукція ТОВ "Преміум" Торгового дому БМК призначалася приватному підприємцю в Сімферополі.

"При фізичному контролі ввезеної партії товару державні інспектори виявили невідповідність дати виробництва підконтрольного вантажу пред'явленим супровідним документам на нього. Зокрема, супровідні документи були видані на партію сирної продукції, виробленої 15 грудня 2014 р. При цьому дана партія сиру була виготовлена ​​двома тижнями раніше - 1 грудня минулого року, що і зазначено на маркуванні продукту. Фактично даний вантаж перевозився без ветеринарно-супровідних документів, що підтверджують його безпеку для споживання, а папери були видані на якийсь інший сир", - йдеться в повідомленні.

До Криму не пустили чергову партію українського сиру

До Криму не пустили чергову партію українського сиру

Нагадаємо, 13 лютого повідомлялося, що Росія не допустила ввезення в Крим через ДАПП "Перекоп" великої партії українського сиру з Полтавської області України.