ua en ru

До Криму не пустили дві партії української ковбаси

Управління Федеральної служби РФ з ветеринарного і фітосанітарного нагляду по Республіці Крим та м. Севастополь не допустило ввезення до Криму двох партій української ковбаси. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Россільгоспнагляду.

Згідно з повідомленням, вантаж, задекларований як "ковбасні вироби в асортименті", прямував на півострів через МАПП "Армянськ" у двох автомобілях, що мали на борту відповідно 2,3 і 6,4 тонни м'ясного товару.

Вантаж ковбасних виробів слідував з міста Бердичева Житомирської області України: продукція ТОВ "Інко-Фуд Бердичів" призначалася сімферопольському підприємству ТОВ "ТОВ 999".

"При проведенні документарного контролю підконтрольного вантажу держінспекторами управління було встановлено, що у ветеринарно-супровідних документах відсутні відомості про здійснення лабораторного дослідження використаної сировини на трихінельоз. Крім того, готова продукція не перевірялася на харчову безпеку. При цьому етикетки українських сосисок і ковбас у рекламних цілях позначили великим написом "Білоруська продукція", - зазначили у прес-службі Россільгоспнагляду.

До Криму не пустили дві партії української ковбаси

Нагадаємо, востаннє претензії з приводу української ковбаси виникали у Россільгоспнагляду на початку лютого. Тоді збірна партія, в складі якої перебувало 400 ящиків з ковбасою загальною вагою 9,8 тонни, прямувала з Хмельницької області в Крим через ДАПП "Перекоп" на адресу приватних підприємців з Сімферополя та Феодосії.