ua en ru

Держдеп відреагував на приїзд Путіна в анексований Крим

Держдеп відреагував на приїзд Путіна в анексований Крим Фото: Хізер Нойерт (Depatment of state)

Крим є частиною України, і наші санкції щодо Криму залишаються в силі, - Держдеп

Держдепартамент Сполучених Штатів прокоментував візит президента Росії Володимира Путіна в тимчасово анексований Крим заявою "Крим - це Україна". Про це інформує офіційний представник Держдепу Хізер Нойерт на сайті Держдепу США.

"Ми підтверджуємо нашу прихильність суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. Крим є частиною України, і наші санкції щодо Криму залишаться в силі до тих пір, поки Росія не поверне контроль над півостровом в Україну", - заявляє Держдеп США.

"Чотири роки тому на цьому тижні Росія провела незаконний, сфабрикований "референдум" в Україні в даремнії спробі узаконити анексію української території. Жителі Криму були змушені голосувати під пильним наглядом сильно озброєних російських військ. Твердження Росії про те, що українці зробили вільний вибір, в цьому фіктивному "референдумі" не викликає довіри", - йдеться в заяві.

Як повідомляє Держдеп, на своїх передвиборних зборах в тимчасово окупованому Криму Путін "повторив неправдиві заяви Росії про зазіхання на українську територію ще в одному відкритому допущенні. Російський уряд нехтує міжнародним порядком і не поважає територіальну цілісність суверенних держав".

Наголошується, що протягом останніх чотирьох років Росія проводила кампанію примусу і насильства, націлену на всіх, хто виступав проти спроб анексії.

"Російська окупаційна влада піддала кримських татар, етнічних українців, проукраїнських активістів, членів громадянського суспільства та незалежних журналістів політично мотивованим переслідуванням і триваючим репресіям, методично пригнічуючи неурядові організації та незалежні ЗМІ", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 14 березня Путін прибув в анексований Крим.