ua en ru

Аварія корабля на Янцзи: понад 430 осіб числяться зниклими без вести

Аварія корабля на Янцзи: понад 430 осіб числяться зниклими без вести Фото: операція з порятунку пасажирів затонулого корабля у Китаї

Семеро були визнані загиблими

Через 24 години після аварії пасажирського корабля в Китаї на річці Янцзи понад 430 осіб з 456 знаходилися на борту числяться зниклими без вісті, передає агентство "Сіньхуа".

Як зазначається, 14 осіб були врятовані (з них 12 були врятовані з води і двоє з-під уламків судна), 7 - визнані загиблими, понад 430 осіб вважаються зниклими без вести.

Рятувальники зазначають, що врятувалися на уламках може бути більше, однак сильні вітри і зливи ускладнює рятувальні роботи.

У рятувальній операції беруть участь команда 4 тис. чоловік, включаючи поліцейських, пожежників і солдатів китайського Військово-морського Флоту. Пошуки на річці розширилася до 150 км вниз за течією.

Нагадаємо, теплохід "Східна Зірка" затонув "протягом одного або двох хвилин" в центральній провінції Хубей, в ніч на понеділок, за словами капітана корабля і головного інженера, які вижили в інциденті. На даний момент капітан судна і головний інженер перебувають під вартою у поліції.

За даними міністерства транспорту на борту було 456 осіб, включаючи 405 пасажирів, 46 екіпажу і п'ять екскурсоводів. Більшість пасажирів були літніми туристами.

Більшість пасажирів були з Шанхаю і сусідній провінції Цзянсу.