ua en ru

Крах суховантажу в Чорному морі: рятувальники завершили пошук членів екіпажу

Крах суховантажу в Чорному морі: рятувальники завершили пошук членів екіпажу Фото: суховантаж "Герої Арсеналу"

Пошуки проводилися силами 13 суден і двох вертольотів

Федеральне агентство морського і річкового транспорту заявило про завершення активної фази пошуково-рятувальної операції в Чорному морі в районі аварії суховантажу "Герої Арсеналу". Про це повідомили в прес-службі агентства.

"Рішення про припинення активної фази операції з 17:30 20 квітня прийнято координує пошуково-рятувальні заходи на морській акваторії Морським рятувально-координаційним центром Новоросійськ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з підсумковою інформацією агентства, 1 українець, моторист Костянтин Черненко, був врятований екіпажем російського судна "VF Tanker -18". Загалом було піднято 3 тіла і 2 порожніх гідрокостюма. За донесеннями авіації і берегових пошукових груп, додаткових ознак людей з екіпажу судна виявлено не було.

Пошуки проводилися силами 13 суден і двох вертольотів МНС Росії. У загальній складності рятувальники обстежили район площею понад 350 кв. миль акваторії.

Рятувальники завершують пошуки у зв'язку з тим, що район обстежений в повній мірі, а також враховуючи складні гідрометеорологічні умови та хвилювання моря до 4-х метрів і відсутність будь-якої розумної надії на виявлення тих, що вижили членів екіпажу. Пошук зниклих членів екіпажу триває судами, що проходять в даній зоні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що особи трьох загиблих в результаті краху суховантажу "Герої Арсеналу" в Чорному морі моряків, серед яких двоє українців, встановлені.