ua en ru

Аварія літака в Тихому океані: врятовано 8 осіб

Аварія літака в Тихому океані: врятовано 8 осіб Фото: авіаносець USS Ronald (Official U. S. Navy Page)

На місце вилетіли японські і американські рятувальники

В Тихому океані розбився літак Військово-морських сил Сполучених Штатів Америки (ВМС США) з 11 особами на борту, врятовані 8 людей. Про це повідомляє Channel NewsAsia.

"Вісім чоловік були врятовані після того, як американський військовий літак з 11 людьми на борту зазнав аварії на шляху до американського авіаносця USS Ronald", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, на місце вилетіли японські і американські рятувальники, щоб дістатися до збитого літака в морях з віддаленого японського рифу Окінаторі.

Уряд у Токіо повідомив, що вісім чоловік були доставлені в безпечне місце, і що влада Сполучених Штатів вважає попередньою причиною аварії проблему з двигуном.

"Порятунок екіпажу триває, і їхній стан буде оцінюватися медичним персоналом USS Ronald Reagan. Літак знаходився в дорозі до авіаносця, який в даний час виконує завдання у Філіппінському морі", - йдеться в заяві ВМС США.

Так, тип літака, що зазнав аварії, не називається, проте наголошується, що всього більше 60 літаків і вертольотів різних типів працюють з згаданим авіаносцем, в тому числі винищувачі F / A-18 Super Hornet, літаки раннього попередження, багатоцільові вертольоти MH-60 Seahawk.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Тихому океані розбився літак ВМС США. Причина аварії встановлюється. Імена членів екіпажу і пасажирів поки не розголошуються.