ua en ru

Катастрофа російського Ту-154: у РФ 26 грудня оголошено днем жалоби

Катастрофа російського Ту-154: у РФ 26 грудня оголошено днем жалоби Фото: Володимир Путін оголосив 26 грудня днем жалоби у Росії

Путін пообіцяв ретельне розслідування катастрофи Ту-154 над Чорним морем поблизу Сочі

Понеділок, 26 грудня, у зв'язку з катастрофою під Сочі російського літака Ту-154 оголошено в Росії загальнонаціональним днем ​​жалоби. Про це оголосив президент країни Володимир Путін в ефірі телеканалу "Росія 24".

"Завтра в Росії буде оголошено загальнонаціональний день жалоби", - зазначив він.

Згодом на сайті Кремля опублікували указ про оголошення жалоби 26 грудня.

Путін також пообіцяв ретельне розслідування катастрофи Ту-154 над Чорним морем поблизу Сочі.

"Буде проведено ретельне розслідування причин катастрофи і зроблено все, щоб надати підтримку сім'ям загиблих", - запевнив глава РФ.

Він уточнив, що доручив уряду створити державну комісію з розслідування причин катастрофи, яку очолить міністр транспорту Максим Соколов.

Нагадаємо, літак Ту-154 Міноборони Росії вилетів вранці 25 грудня з аеропорту Адлера в Сирію. Через дві хвилини лайнер зник із екранів радарів. Пізніше його уламки виявили в Чорному морі за 1,5 км від берега.

У літаку перебувало 92 людини - 84 пасажири і вісім членів екіпажу. Більшість присутніх на борту - 64 людини - артисти ансамблю імені Александрова, які прямували до Сирії, щоб там привітати військовослужбовців ВКС Росії з Новим роком.

Крім того, на борту літака були військовослужбовці, знімальні групи трьох російських телеканалів - "Первого канала", НТВ і "Звезда". Також на борту була виконавчий директор фонду "Справедлива допомога" Єлизавета Глінка (Доктор Ліза). За даними фонду, вона супроводжувала гуманітарний вантаж для госпіталю Тішрін у Латакії.

Зараз у районі катастрофи ведеться пошуково-рятувальна операція. За останніми офіційними даними Міноборони РФ, рятувальники знайшли та підняли на поверхню тіла 10 загиблих.

У якості пріоритетної версії катастрофи літака під Сочі розглядається версія "технічна несправність".