ua en ru

Катастрофа російського Ту-154: очевидець розповів, як падав літак

Катастрофа російського Ту-154: очевидець розповів, як падав літак Фото: очевидець розповів подробиці катастрофи російського Ту-154

Працівник берегової охорони прикордонних військ ФСБ під час катастрофи Ту-154 перебував на катері в акваторії Сочі

Російський лайнер Ту-154, який зазнав катастрофи у неділю, 25 грудня, міг впасти через помилку пілотів. Відповідну версію висунуто на підставі свідчень очевидця, спостерігав падіння літака з моря, передає "Коммерсант".

За даними наближених до розслідування джерел видання, які зараз перевіряють свідчення очевидців, одним з них став працівник берегової охорони прикордонних військ ФСБ, який перебував на момент катастрофи Ту-154 на катері в акваторії Сочі.

Він розповів, що вранці в неділю бачив літак, що вилетів з аеропорту Адлер, який замість того щоб набрати висоту, став швидко знижуватися до поверхні моря, ніби збирався здыйснити на неї посадку.

Свідок зазначив, що навіть для посадки положення літака у просторі здалося йому дивним - Ту-154 нібито йшов на невеликій швидкості з неприродно задертим догори носом.

За мить, зі слів очевидця, літак зачепив поверхню моря хвостом, який відвалився при ударі, впав у хвилі і швидко затонув.

Опитані виданням фахівці вважають, що подібне могло статися в передусім через помилкові дії пілотів, які спробували занадто енергійно підняти машину вгору.

Нагадаємо, російський військовий літак Ту-154, який прямував до Сирії, розбився в районі Сочі після перших двох хвилин польоту. На борту перебували 84 пасажири і 8 членів екіпажу, у тому числі 64 артисти ансамблю імені Александрова, а також групи російських федеральних телеканалів.