ua en ru

Аварія MH17: 5 країн обіцяє домогтися покарання винних у катастрофі

Аварія MH17: 5 країн обіцяє домогтися покарання винних у катастрофі Фото: 5 постраждалих країн висловилися щодо авіакатастрофи

Опубліковано заяву урядів Австралії, Бельгії, Нідерландів, Малайзії та України

Уряди Австралії, Бельгії, Нідерландів, Малайзії та України підтвердили свою відданість вжити усіх ефективних заходів для притягнення до відповідальності осіб, винних в падінні літака рейсу MH17 Малайзійських авіаліній. Про це йдеться у їх спільній заяві, опублікованій прес-службою МЗС.

Зазначено, що відповідну заяву з нагоди других роковин збиття літака "Боїнг-777" зробили постійні представники вказаних п’яти країн при ООН від імені своїх урядів.

"Держави підтвердили свою відданість вжити усіх ефективних заходів для притягнення до відповідальності винних осіб, відзначаючи важливість цього для запобігання атак на цивільні повітряні судна в майбутньому", - йдеться в повідомленні.


У заяві держави нагадали про занепокоєння щодо актів насильства, які становлять загрозу безпеці міжнародної цивільної авіації, яке було висловлене в резолюції Ради Безпеки ООН 2166 (2014).

Країни також нагадали вимогу Радбезу ООН притягнути до відповідальності винних за цей інцидент та підтвердили свою відданість досягненню цієї мети, а також нагадали про вимогу РБ ООН до всіх країн забезпечити всебічну співпрацю для встановлення відповідальності.

"У цьому зв’язку держави відзначили незалежне технічне розслідування причин збиття літака, проведене Радою з безпеки на транспорті Нідерландів у повній відповідності до стандартів ІКАО, та її звіт, опублікований 13 жовтня 2015 року. Вони також відзначили кримінальне розслідування, яке проводиться Спільною слідчою групою (JIT)", - резюмували в МЗС.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що винуватці трагедії з літаком Малайзійських авіаліній рейсу МН17, яка сталася рівно два роки тому, обов'язково будуть покарані.