ua en ru

У великих містах РФ пройшла масова евакуація через повідомлення про закладені бомби

У великих містах РФ пройшла масова евакуація через повідомлення про закладені бомби Фото: евакуація ("Омськ ВК" "ВКонтакте")

Усі повідомлення виявилися помилковими

У великих містах Росії пройшла масова евакуація з торгових центрів, шкіл, вузів через помилкових повідомлень про закладені бомби. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Так, в Пермі в сім міських шкіл надійшли анонімні дзвінки про закладені вибухові пристрої. Повідомляється, що з навчальних закладів евакуювали 5 тис. 706 осіб.

Згідно з інформацією джерел, російські правоохоронні органи мають інформацію про те, що ватажкам забороненої терористичної організації "Ісламська держава" дано вказівки про здійснення на території Росії серій терористичних актів, які сприяють викликати широкий громадський резонанс.

В управлінні МВС по Омській області повідомили, що в екстрені служби регіону 11 вересня надходили дзвінки з повідомленнями про замінування ряду об'єктів, але точне число назвати відмовилися.

Також 12 вересня в поліцію Примор'я надійшли дзвінки з інформацією про замінування великих торгових центрів, вузів і місць великого скупчення людей.

В ніч на 12 вересня в Єкатеринбурзі були евакуйовані торговий центр "Грінвіч", будівлю Південного автовокзалу і діловий центр "Маршал".

Відзначено, що за останні два дні евакуація також сталася в торгових центрах, автовокзалах і навчальних закладах Красноярська, Челябінська, Ставрополя, Уфи, Брянська та Магадана.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військові сили М'янми замінували кордон з Бангладеш.