ua en ru

Великі нафтодобувачі через падіння цін відмовилися від ліцензій США на буріння в Арктиці

Великі нафтодобувачі через падіння цін відмовилися від ліцензій США на буріння в Арктиці Фото: великі нафтодобувачі через падіння цін відмовилися від ліцензій США на буріння в Арктиці

Нафтові гіганти змушені скорочувати витрати на геологорозвідку, блокувати поточні проекти і відкладати нові

Нафтові гіганти, такі як Royal Dutch Shell, ConocoPhillips, Statoil та інші, відмовилися від майже 80% ліцензій Сполучених Штатів Америки на буріння в Арктиці, придбаних ними в 2008 році на аукціоні. Про це свідчать дані американського Міністерства внутрішніх справ, передає Bloomberg.

Права на буріння на території площею близько 11,3 тис. кв. км. у Чукотському морі обійшлися нефтовидобувальникам у понад 2,6 млрд доларів.


Відмова від ліцензій спровокована падінням цін на нафту, в результаті чого нафтовики змушені скорочувати витрати на геологорозвідку, заморожувати поточні проекти та відстрочувати нові.

Нафтові мейджори Shell і ConocoPhillips відмовилися від своїх прав до 1 травня, дати чергового платежу владі США за оренду ділянок в Арктиці.

"Цей крок узгоджується з прийнятим нами раніше рішенням про відмову від освоєння шельфових родовищ на Алясці в недалекому майбутньому. Він також відображає високі витрати на освоєння ділянок біля північного узбережжя Аляски, а також відповідність стандартам, які підвищують наглядові органи", - повідомила представник Shell Кертіс Сміт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розвідка нафтових родовищ у 2015 році впала до мінімального за більш ніж 60 років рівня.