ua en ru

Великі європейські банки відмовляються від участі в розміщенні бондів РФ

Великі європейські банки відмовляються від участі в розміщенні бондів РФ Фото: європейські банки відмовляються брати участь у розміщенні російських євробондів

Рішення було прийняте через застереження Брюсселя

Великі європейські банки BNP Paribas, Credit Suisse Group AG, Deutsche Bank AG, HSBC, UBS Group AG вирішили відмовитися від розміщення російських євробондів. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Європейські банки прийняли відповідне рішення через рекомендації Брюсселя, який раніше застеріг кредитні організації від розміщення російських держпаперів.

За інформацією джерел видання, Євросоюз не забороняє банкам брати участь в цих угодах, оскільки введені проти Росії санкції безпосередньо не накладають обмеження на розміщення її держпаперів європейськими банками.

Тим не менш Брюссель стурбований тим, що кошти, виручені в результаті угод, можуть в результаті опинитися в розпорядженні компаній, внесених до санкційних списків.

У рекомендаціях європейських чиновників говорилося, що "будь-який банк повинен бути уважним і проявляти обережність", щоб не потрапити в таку ситуацію.

Крім того, як повідомляє видання, європейські банки не хочуть злити США, які в останні роки накладають мільярдні штрафи на європейські кредитні організації за порушення санкційної політики.

Нагадаємо, один з найбільших інвестбанків Goldman Sachs намагається відкликати заявку на участь у розміщенні російських суверенних бондів після того, як влада США рекомендували утриматися від подібних придбань.