ua en ru

Великогабаритний транспорт не заїжджатиме в Київ до 20:00, - Кличко

Великогабаритний транспорт не заїжджатиме в Київ до 20:00, - Кличко Фото: Віталій Кличко на кординаційній нараді

Кличко зазначив, що в усіх районах комунальні служби мають бути максимально мобілізованими

Щоб уникнути блокування руху на дорогах і перешкоджання роботі снігоприбиральної техніки, великогабаритний транспорт пускатимуть до Києва тільки після 20:00. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час координаційної наради з керівництвом КМДА, главами районів, комунальних служб, представників поліції і ДСНС, повідомляє прес-служба адміністрації.

"Ситуація в місті складна. Снігопад не припиняється з ночі. Велика кількість опадів випала з 5-ої до 8-ої години ранку – близько 10-15 см. І надто складно, коли в місті інтенсивний рух, швидко очистити всі вулиці. Давайте говорити відверто, зранку ситуація з пробками була дуже складною", – наголосив Кличко.

Мер зазначив, що пересуватися вулицями складно і через велику кількість аварій, які блокують рух транспорту. Він також зауважив, що згідно з прогнозами синоптиків, снігопади триватимуть до середи.

"Наше завдання – продовжувати прибирання, щоб оперативно очистити ключові магістралі, щоб місто працювало ефективно", – підкреслив мер.

Окрім того, за даними прес-служби, столична влада вирішила продовжити запроваджену заборону на в’їзд великогабаритного транспорту до 8-ої години вечора сьогоднішнього дня.

"Може скластися ситуація, коли фури заїдуть у місто, яке тільки чистять і будуть блокувати рух і заважати прибиранню. Місто знову стане. Тому до 8 години вечора, коли почне зменшуватися кількість автомобілів, і до ранку вони зможуть заїхати в місто. Сподіваюся, що усі з розумінням поставляться до такого рішення", – підкреслив мер.

Кличко зазначив, що в усіх районах комунальні служби мають бути максимально мобілізованими.

"Це стосується і прибирання вулиць, чищення тротуарів і підходів до зупинок громадського транспорту та самих зупинок, посипання тротуарів та пішохідних зон. Максимально прибирати вулиці вночі, коли мало транспорту в місті. Оскільки збільшується навантаження на громадський транспорт – він має ходити вчасно, всі автобуси, тролейбуси, трамваї повинні бути на маршрутах", – підкреслив Віталій Кличко.

Мер ще раз закликав водіїв не виїжджати без нагальної потреби на своїх автомобілях.