ua en ru

Найбільший у світі пенсійний фонд втратив 52 млрд доларів через Brexit

Найбільший у світі пенсійний фонд втратив 52 млрд доларів через Brexit Фото: обсяг активів Японського пенсійного фонду за останній квартал скоротився на 3,88%

Фонд вперше з 2008 року показує скорочення обсягу другий квартал поспіль

Державний пенсійний інвестиційний фонд Японії, який є найбільшим у світі, завершив перший квартал фінансового року зі збитком в 52 млрд доларів через рішення Великобританії вийти з Європейського союзу. Про це свідчить звітність Японського пенсійного фонду, передає РБК.

Станом на 30 червня 2016 року сукупний обсяг активів фонду скоротився на 3,88% до 129,7 трлн ієн (1,3 трлн доларів).


Фонд вперше з 2008 року показує скорочення обсягу другий квартал поспіль. Так у попередньому кварталі зниження склало 3,52%.

Як повідомляють у фонді, негативний фінансовий результат, зокрема, пов'язаний з несподіваним рішенням Британії покинути ЄС.

"Підсумки референдуму виявилися несподіваними для ринку. А дані про безробіття в США в травні виявилися набагато гірше прогнозних.... Ці фактори призвели до істотного зміцнення ієни і падіння ринків", - зазначив президент фонду Норихиро Такахасі.

За тиждень до закінчення кварталу, коли були оголошені результати референдуму в Британії, інвестори почали скуповувати безпечні активи, у тому числі ієну, боячись за перспективи глобальної економіки. У результаті курс ієни до долара різко піднявся, а закордонні активи японського пенсійного фонду суттєво подешевшали.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України планує реформувати систему оплати праці.