ua en ru

Найбільший британський авіаносець в історії виходить у море

Найбільший британський авіаносець в історії виходить у море Фото: "Куїн Елізабет" (John Linton/PA)

На будівництво авіаносця піде 6 мільярдів фунтів

Найбільший корабель Королівського військово-морського флоту Великобританії, авіаносець "Куїн Елізабет" відправився в випробувальне плавання. Про це повідомляє BBC.

Повідомляється, що настільки величезного корабля у Королівського ВМФ ніколи не було. Розміри палуби нового авіаносця відповідають трьом футбольним полям.

"Куїн Елізабет" буде проходити випробування протягом декількох років і стане до ладу в 2021 році, коли цей авіаносець візьме участь у навчаннях біля східного узбережжя США. Екіпаж авіаносця спочатку буде становити близько 700 осіб. Потім на його борт прибудуть 40 бойових літаків зі своїми екіпажами.

Очікується, що авіаносець буде знаходитися в розпорядженні Королівського військово-морського флоту близько 50 років.

На будівництво авіаносців "Куїн Елізабет" і "Прінс оф Уельс" піде понад 6 млрд фунтів стерлінгів. Капітан "Куїн Елізабет" Джеррі Кідд каже, що авіаносець важливий для підтримки репутації Великобританії як морської держави.

Британський міністр оборони Майкл Фаллон заявив, що так як США - "основний оперативний партнер Великобританії, в тому числі і в боротьбі з ИГИЛ, оперативна сумісність британських і американських сил надзвичайно важлива".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Великобританії облицювання 60 багатоповерхових житлових будинків у 25 районах не пройшло пожежну інспекцію на займистість.