ua en ru

Найбільший акціонер IBM Баффет продав третину свого пакету акцій компанії

Найбільший акціонер IBM Баффет продав третину свого пакету акцій компанії Фото: Уоррен Баффет

Мільярдер мав 81 млн акцій IBM

Мільярдер Уоррен Баффет продав майже третину своїх акцій американської компанії IBM, де він був володів 81 млн акцій станом на кінець 2016 року. Про це повідомляє CNBC.

"IBM втратила довіру одного зі своїх найбільших інвесторів - голови та генерального директора Berkshire Hathaway Уоррена Баффета. Він продав близько третини цього пакету акцій в першому і другому кварталах 2017 року", - йдеться в повідомленні.

За словами Баффета, він перестав цінувати компанію так, як 6 років тому, коли починав скуповувати акції IBM. Мільярдер також додав, що корпорація не виправдала його очікувань і не зробила те, на що він розраховував тоді.

Так, станом на кінець 2016 року Баффету належало 8,5% всіх акцій компанії. Berkshire Hathaway як і раніше володіє більш ніж 50 мільйонами акцій IBM, а акції зараз торгуються нижче 160 доларів. За заявою мільярдера, він припинив продаж.

"IBM - велика сильна компанія, але у них є і сильні конкуренти", - резюмував бізнесмен.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Уоррен Баффет увійшов у трійку лідерів рейтингу мільярдерів за версією Bloomberg. Його статки оцінили у 77,2 млрд доларів.