ua en ru

Найбільшими боржниками перед бюджетом є "Енергоатом" і "Укргазвидобування", - Мінфін

Найбільшими боржниками перед бюджетом є "Енергоатом" і "Укргазвидобування", - Мінфін Фото: глава Мінфіну Наталія Яресько

Поточний борг держкомпаній, за розрахунками ДФС, сумарно перевищує 8 млрд грн

Одними з найбільших боржників перед бюджетом України є держкомпанії НАЕК "Енергоатом" та ПАТ "Укргазвидобування". Про це з посиланням на дані Міністерства фінансів України йдеться у статті РБК-Україна "80% податкового боргу реструктуризувати не вийде".

Поточний борг даних держкомпаній, як уточнили в Державній фіскальної службі, становить 4,3 млрд грн зі сплати частини чистого прибутку і 3,8 млрд грн ренти відповідно.

Крім того, відповідно до фінзвіту "Енергоатому", на 30 червня обсяг відстрочених податкових зобов'язань становить 24,7 млрд грн. Президент ДП НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський на дзвінки РБК-Україна не відповідав.

Що стосується неплатежів в "Укргазвидобуванні", то в цій ситуації, як вважають у ДФС, є об'єктивні причини. "Компанія видобула газ, передала його НАК "Нафтогаз України", ті його ще не реалізували, а заплатити "Укргазвидобуванню" необхідно ренту вже по факту видобутку", - пояснило джерело РБК-Україна в центральному апараті ДФС.

Нагадаємо, раніше в серпні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив провести перевірку найбільших держкомпаній на відмивання коштів.