ua en ru

Найбільша американська біржа запустила торги ф'ючерсами на біткоин

Найбільша американська біржа запустила торги ф'ючерсами на біткоин Фото: ще одна американська біржа почала торгувати ф'ючерсами на биткоин (bitcoin-(pixabay.com)

Середня вартість одиниці склала близько 19,3 тис. доларів

Чиказька товарна біржа (Chicago Mercantile Exchange, CME), що є найбільшим у світі оператором торгів ф'ючерсами, запустила торги фьюечрсами на біткоин (Bitcoin). Про це пише Associated Press.

Так, станом на початок торгів у неділю ф'ючерси з виконанням у січні коштували 20,650 тис. доларів за одиницю, однак до 7:30 (за московським часом) їх ціна впала до 18,895 тис. доларів. Котирування на 11:13 становили 19,250 тис. доларів.

Варто відзначити, що CME була не першою, хто почав тоговать ф'ючерсами на криптовалюту.

Тижнем раніше, повідомляє The Wall Street Journal, такі торги запустила Чиказька біржа опціонів (Chicago Board Options Exchange-CBOE). При запуску торгів на CBOE 11 грудня ціна першого контракту на біткоин за перші шість хвилин підскочила до 16,600 тис. доларів з 15 тис., при цьому бурхлива динаміка котирувань змушувала організаторів призупиняти торги.

На думку WSJ, запуск CME торгів ф'ючерсами пояснюється бажанням біржі капіталізувати "манію на бурхливо зростаючу цифрову валюту", яка на початку року коштувала менше 1 тис. долара і курс якої вперше подолав у неділю, 17 грудня, позначку в 20 тис. доларів.

Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами США (Commodity Futures Trading Commission, CFTC) дозволила операторам бірж CME Group і Cboe Global Markets запустити торги цим ф'ючерсом, коли їм вдалося переконати комісію в тому, що новий інструмент відповідає всім необхідним стандартам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Чиказька біржа Chicago Board Options Exchange-CBOE) готується до початку 2018 року запустити торги деривативами на Bitcoin.