ua en ru

Чиказька біржа запустить торгівлю ф'ючерсами на Bitcoin

Чиказька біржа запустить торгівлю ф'ючерсами на Bitcoin Фото: у США запустять торгівлю ф'ючерсами на Bitcoin

Біржа підписала угоду про співпрацю з криптовалютной біржею Gemini Trust

Чиказька біржа Chicago Board Options Exchange-CBOE) готується до початку 2018 року запустити торги деривативами на Bitcoin. Про це повідомляє американський телеканал CNBC.

Як повідомляється, для запуску торгів майданчик має пройти узгодження нових контрактів у Комісії з торгівлі товарними ф'ючерсами (CFTC).

"Ми прийшли до висновку, що кріптовалюти залишаться", - повідомив CNBC головний стратег CBOE Джон Дитерс.

За його словами, ф'ючерси на Bitcoin будуть доступні інституціональним і роздрібним інвесторам.

Дитерс пояснив, що втілення цієї ідеї стало можливим завдяки угоді про співпрацю між CBOE Holdings і Gemini Trust, криптовалютной біржею, заснованої братами Кемероном і Тайлером Уинклевосс.

CBOE таким чином отримала доступ до ринковими даними Gemini, що необхідно для створення деривативів та індексів за криптовалюте.

"Ми прагнемо задовольнити зростаючий інтерес до криптовалюте шляхом створення ф'ючерсу на Bitcoin, який буде торгуватися на регульованій біржі", – заявляє глава CBOE Ед Тілі.

Американська Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) в квітні заявляла, що перегляне раніше відхилене заявку братів Уинклевосс на включення в лістинг біржі Bats, що входить в CBOE, ETF на Bitcoin.

"Спільна робота з CBOE допомагає зробити Bitcoin і інші кріптовалюти більш доступними для інституціональних і роздрібних інвесторів", - заявив Тайлер Уинклевосс.

CFTC 24 липня зробила крок на зустріч новим технологіям і схвалила запуск платформи LedgerX з торгівлі деривативами на криптовалюту.

Нагадаємо, Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) прирівняла залучення коштів за допомогою емісії криптовалют (блокчейн, або "первинне розміщення коін" і "продаж квитків"-ICO), до випуску цінних паперів.